Klinisk forskning

S3, Forskningsmottagning i Vällingby Läkarhus är en klinik specialiserad på kliniska studier. Vi genomför olika kliniska prövningar på framför allt läkemedel men även på medicintekniska produkter. Uppdragsgivare kan vara allt från läkemedelsföretag, forskningsinstitution till myndigheter.

Alla studier som genomförs på kliniken är godkända av läkemedelsverket och etikprövningsnämnden. Kliniken leds av Dr Bo Liu, som har lång erfarenhet av kliniska prövningar i olika roller.

Har du en patient som deltar i någon av våra studier och vill veta mer om studien, då hittar du mer info under menyn Pågående studier. Det går även bra att kontakta oss per Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.eller telefonnummer: 08-580 80 333.

Har du en patient som kan vara lämplig att delta i någon av våra studier? Då hittar du mer info under menyn Pågående rekrytering, eller kontakta oss perDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den./ Tel: 08-580 80 333.

Klinisk forskning - ett lyft för sjukvården och Sverige

Klinisk forskning har länge varit en svensk paradgren men de senaste åren har andelen kliniska prövningar i Sverige minskat snabbt (1, 2). S3 vill vara med och göra Sverige mer attraktivt för kliniska prövningar igen genom att bygga upp ett nordiskt nätverk av organisationer specialiserade på kliniska prövningar.

Kliniska prövningar ger ökad kunskap om medicinsk frontforskning, bidrar med resurser till svensk sjukvård, länkar forskningen med kliniken och säkerställer ett patient- och brukarperspektiv på läkemedelsutvecklingen.

Vi bygger upp ett nätverk av klinisk kompetens där vi ständigt söker nya samarbetspartners. Är du intresserad av att delta i utvecklingen av klinisk forskning i Sverige så anmäl ditt intresse nedan.

Referenser:

  1. Stadens Offentliga Utredningar SOU 2009:43: Slutbetänkande av Utredningen av den kliniskaforskningen, Stockholm 2009, av professorn Olle Stendahl.
  2. LIF rapport 2009:1 - LIFS FoU-enkät 2008 och Kvalitetsregisterenkät 2009

Underkategorier